Különös időket élünk…

Az emberiség talán a valaha volt legnagyobb válságát éli. Válságban van az eddig működőnek vélt gazdasági rendszer, válságban vannak az egyházak, a különböző hitrendszerek, a Föld bolygó állapota, és válságban van az emberiség általános értékrendje.
Ha egy kicsit túltekintünk a mindennapi mókuskeréken, érezhető ez a bizonytalan állapot. Tudjuk, hogy sorsunk jobbra fordítása már csak átható változásokkal oldható meg. Sőt, némelyikünk valószínűleg érzi is, hogy ez a változás már folyamatban van. Hál’ Istennek egyre többen és többen ébredünk fel, s ismerjük fel, hogy az egyetlen megoldás az, hogy ha egyénileg kezdjük meg világlátásunk és magatartásunk megváltoztatását! Hiszen csak ez vezethet el egy  biztosabb, békésebb, boldogabb világba.

És, hogy mi a kulcs ehhez? Két dolog: a tudatosság és a szeretet.
Ha tudatossá válunk önmagunkra, az általunk generált – és a ránk ható problémákra,  megismerjük önmagunkat és a körülöttünk élő világot.   Ha pedig előítélek és elvárások nélkül szeretünk, akkor teljesen megélhetjük önmagunkat, így formálva környezetünket.

Ha már hallgattál Ocho Macho-t, biztos te is érzed, hogy ez a szombathelyi együttes zenéjével minden segítséget megad ahhoz, hogy kinyissuk a szívünket. Dalaik olyan szeretetből és életvidámságból fakadnak, aminek egyszerűen nem lehet és nem szabad ellenállni!

A legtöbben az Ocho Macho zenéjét hallgatva azt érezzük, hogy örömöt, vidámságot, és boldogságot csempész a rohanó hétköznapjainkba. Amíg hallgatjuk- legyen az a melóhelyen az ebédszünetben, vagy este egy baráti társaságban-, képesek vagyunk lassítani, egy pillanat alatt ledobni a stresszt. A gondok átértékelődnek, és mi egyszerűen “csak” jól érezzük magunkat! A dalszövegek segítenek felszabadítani a tudatot, a zenére elindul a láb, és ha teljesen átengedjük magunkat, egyhamar azt vesszük észre, hogy az egész lényünk táncol! Mit is kaphatna köszönetként ennél többet egy zenekar, amely a szórakoztatást tűzte zászlajára?

Persze vannak, akik még nem hallották zenéjüket, mert végül is nagy a zeneipari kínálat. Nekik mit tudnánk mi mondani, akik az élő koncerteket is végig tomboljuk? Jó példa az első budapesti Symbol klubbeli fellépés. Ez a klub a főváros egyik legnívósabb, sokak szerint legsznobabb klubja. Itt először visszafogottan  hallgatta a más zenéhez szokott közönség a zenekart, de ahogy egyre inkább “átjött” a zenélésük, ahogyan áttörte a szimbolikus, majd szinte a tényleges falakat is, úgy alakult át a klub egy fergeteges, a latin-amerikai felszabadult temperamentumot is maga alá söprő, táncoló katlanná. A forró hangulatú buli a háromszori visszatapsolást követően ért véget. Az Ocho Macho azóta TELTHÁZAS koncertekkel állandó vendége a Szombat Esti Ház-nak.

Örömhír a rajongóknak, hogy az Ocho Macho megjelentette második nagylemezét, “Online a Világ” címmel. Reméljük, hogy egyre többen és többen nyitnak feléjük, és ajándékoznak maguknak néhány felhőtlen, jókedvű, mosolygós, lábakat megmozgató pillanatot!

 

forrás: CLS Music

 

 

Szólj hozzá Te is!

hozzászólás

About The Author
-