Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kaczvinszky József - Kelet világossága - hangoskönyv - I. kötet

Ár:
2.999 Ft (2.361 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt

„Minden világfelfordulás közepette különösen korszerű önmagunkkal és valamely abszolút biztonságot nyújtó tannal foglalkoznunk.”

Kaczvinszky József (1904-1963) magyar jógi, a rádzsa jóga mestere volt. Fő műve a három kötetes „Kelet világossága”, amelyet a szellemi jóga modern remekművének tartanak. Az I. kötet, a „Bevezetés a Yogába” a jóga elméletének teljes körű és átfogó ismertetését nyújtja. 

 

Menny.:db

Youtube videók

Leírás

„Minden világfelfordulás közepette különösen korszerű önmagunkkal és valamely abszolút biztonságot nyújtó tannal foglalkoznunk.”

Kaczvinszky József (1904-1963) magyar jógi, a rádzsa jóga mestere volt. Fő műve a három kötetes „Kelet világossága”, amelyet a szellemi jóga modern remekművének tartanak. Az I. kötet, a „Bevezetés a Yogába” a jóga elméletének teljes körű és átfogó ismertetését nyújtja. 

Ha akár csak néhány helyen belehallgatunk a most megjelent hangoskönyv fejezeteibe, azonnal érezhetjük, hogy ezt a művet a szerzője mintegy „belülről” írta. Kaczvinszky rendelkezett azzal a végső tudással, amelynek megszerzéséről a mű beszél. 

A mű 1994-95-ös új kiadásához írott utószavában László András, a tradicionalista filozófus úgy jellemzi a „Kelet világosságát”, mint amely „a világ sok tekintetben legkiemelkedőbb, a maga nemében teljesen egyedülálló, Yogá-t feltáró alapműve”. Csaknem szó szerint tovább idézve a méltatást: „A »Kelet világosságát« többször, sokszor el kell olvasni (esetünkben: meg kell hallgatni), majd pedig szinte folyamatosan olvasni kell (illetve: hallgatni kell) egy egész életen át … és mindig új feltárásokhoz jut az, aki valóban elmélyedve kapcsolódik ehhez az egészen kivételes alkotáshoz.”

(Egy ajánlást azonban mindenképpen meg kell fogalmazni a Hallgató számára. A könyv második és harmadik fejezete – a tapasztalat szerint – olykor próbára teszi az érdeklődő türelmét azzal, hogy az „egyéni-lélek” útját az emberi lét előtti állomástól, az egysejtű lénytől kezdve tekinti át. Semmiképpen se veszítsük el az érdeklődésünket a mű iránt, hiszen „végtelen múlt” távlatának érzékeltetése a sorsunk, a jelenünk és fejlődési lehetőségeink jobb megértését szolgálja.) 

 

Fekete István

az ELTE tanára, (matematika, informatika)

Kaczvinszky József hagyatékának egyik őrzője

Személyes honlap: http://igfekete.elte.hu/ 

---

 

Életünk egyik nagy tanulsága lehet, hogy érdemes teljes odaadással fordulnunk a fejlődésünket segítő valamely eszmerendszer felé. Ha személyes emberi létünk kérdéseire keressük a választ és belső úton haladva magasabb belátásra szeretnénk jutni, akkor az időtlen tanítás valamely változatától biztosan megkapjuk azt. Ilyen tanítás az ősi jóga ma is követhető világszemlélete. 

A jóga egész rendszerének teljeskörű áttekintését találjuk Kaczvinszky József egyedülálló művében, a „Kelet világossága” három kötetében, amelyek az elmélet, a mindennapi élet, valamint a belső átélések szempontjából tárgyalják a jógát. Ugyanakkor, mindhárom könyv a jóga egészével foglalkozik.

Az I. kötet, a „Bevezetés a Yogába” – amely most hangoskönyvként is hallgatható – megismertet a jóga elméletének a felépítésével, mindvégig szem előtt tartva a jóga tanítását követő ember belső fejlődésének a lehetőségeit. 

A megismerési vágyunkat segíti kitartó törekvésünk, mely magára a művel való ismerkedésünkre, majd folyamatos hallgatására is vonatkozik. Az első néhány fejezet megértése nagyfokú türelmet és odafigyelést követel az érdeklődő keresőtől. A kötet hanganyagának (többszöri) meghallgatása azonban szárnyakat adhat a követőnek és egyre magasabb régiókba emelkedhet a világ és önmaga megértésében.

Mindennapi életünkben szükségünk van olyan tartós energia bázisra, melynek segítségével teljes emberként helyt tudunk állni feladataink és céljaink megvalósítása közben, valamint környezetünkkel – és hívőként Istennel – harmonikus kapcsolatot tudunk kialakítani és képesek vagyunk azt folyamatosan ápolni.

Mindebben segít vándorutunk közben a „Kelet világossága”!

Böde István 

jógaoktató

---

Felolvasta: Böde István - https://www.facebook.com/istvan.bode.39

Hangmérnök, szerkesztő: Harlam Bálint

Producer: Bérczes Ádám - https://berczesadam.hu

A kiadványt gondozta: Fekete István - http://igfekete.elte.hu

Kiadó: Egység Média, 2019.